Amsterdamse Musea
  • Русский

Museum Nieuws

05/30/2017

Vanaf mei 2017 treedt Diederik von Bönninghausen aan als nieuwe directeur van Panorama Mesdag.

Diederik von Bönninghausen (47) heeft ruime ervaring opgedaan als hoofd bedrijfsvoering en directielid van Museum Van Loon in Amsterdam. Von Bönninghausen volgt Sander Uitdenbogaard op die per 1 januari dit jaar naar het Mauritshuis vertrok.

05/30/2017

Steph Scholten is per 1 augustus 2017 benoemd als algemeen directeur van het prestigieuze Hunterian Museum & Art Gallery van de Universiteit van Glasgow, Schotland, een van de belangrijkste universiteitsmusea van Europa. Voor meer informatie ga naar: Bijzondere collecties website.

02/10/2017

Vandaag voor het tweede achtereenvolgende jaar publiceert de Stichting Samenwerkende Amsterdamse Musea (SAM) de Amsterdam Museum Monitor. Deze monitor brengt de actuele stand van zaken rondom de Amsterdamse musea in kaart en geeft inzicht in kansen en mogelijkheden van samenwerking binnen de sector.

10/26/2016

Met de hulp van de sensoren de Cobra Museum en de Vrije Universiteit (VU) volgen musea bezoekers om te leren over de manier waarop ze lopen de tentoonstellingen en kijken naar kunst.

10/25/2016

U kunt te weten komen over onze Amsterdamse musea in het KLM Holland Herald Magazine. De hele pagina met een kaart, verscheidenheid van artikelen, en een tentoonstelling schema.

10/24/2016

Proficiat aan de collega's van Van Gogh Museum! Twee VG schilderijen die in 2002 zijn gestolen zijn teruggevonden door de Italiaanse politie! We kunnen niet wachten om ze terug in Amsterdam te zien.​

10/20/2016

Driemaandelijkse bestuursvergadering van de directeuren van de Amsterdamse musea. Presentatie van het eerste exemplaar van de ‘Directors Book 2016’ om het jongste lid, Denise de Boer, directeur van het Frans Hals Museum.