Amsterdamse Musea
  • Русский

Museum Nieuws

10/19/2017

Directeur Beatrix Ruf heeft besloten per onmiddellijke ingang terug te treden als directeur van het Stedelijk Museum. Zij doet dit in het belang van het museum, gelet op de speculaties in de media in de afgelopen weken, die mogelijk een impact kunnen hebben op de reputatie van het museum.

De taken van Beatrix Ruf op zakelijk gebied zullen worden overgenomen door het huidige Management Team, samen met een op korte termijn aan te stellen interim zakelijk directeur.

08/01/2017

Vanaf 1 november 2017 krijgt Artis een nieuwe directeur. Haig Balian kondigde aan op te stappen als directeur van de dierentuin. Balian gaat zich richten op het nieuwe Artis-Groote Museum, dat sinds april gerenoveerd wordt. Hij wordt vervangen door Rembrandt Sutorius, voormalig manager bij strategisch adviesbureau McKinsey. Balian is sinds 2003 directeur van de dierentuin. Onder zijn leiding vond een aantal ingrijpende transformaties plaats: Artis werd duurzamer en meer gericht op de band tussen mens en natuur.

05/30/2017

Vanaf mei 2017 treedt Diederik von Bönninghausen aan als nieuwe directeur van Panorama Mesdag.

Diederik von Bönninghausen (47) heeft ruime ervaring opgedaan als hoofd bedrijfsvoering en directielid van Museum Van Loon in Amsterdam. Von Bönninghausen volgt Sander Uitdenbogaard op die per 1 januari dit jaar naar het Mauritshuis vertrok.

05/30/2017

Steph Scholten is per 1 augustus 2017 benoemd als algemeen directeur van het prestigieuze Hunterian Museum & Art Gallery van de Universiteit van Glasgow, Schotland, een van de belangrijkste universiteitsmusea van Europa. Voor meer informatie ga naar: Bijzondere collecties website.

02/10/2017

Vandaag voor het tweede achtereenvolgende jaar publiceert de Stichting Samenwerkende Amsterdamse Musea (SAM) de Amsterdam Museum Monitor. Deze monitor brengt de actuele stand van zaken rondom de Amsterdamse musea in kaart en geeft inzicht in kansen en mogelijkheden van samenwerking binnen de sector.

10/25/2016

U kunt te weten komen over onze Amsterdamse musea in het KLM Holland Herald Magazine. De hele pagina met een kaart, verscheidenheid van artikelen, en een tentoonstelling schema.

10/20/2016

Driemaandelijkse bestuursvergadering van de directeuren van de Amsterdamse musea. Presentatie van het eerste exemplaar van de ‘Directors Book 2016’ om het jongste lid, Denise de Boer, directeur van het Frans Hals Museum.